HomeUncategorized

Otvoren novi Bingo u Sanskom Mostu

Danas svečano otvorenje Binga

Trgovački supermarket domaće kompanije „Bingo“ u Sanskom Mostu, svečano je danas otvoren u prisustvu brojnih zvanica iz društveno političkog života BiH, Unsko sanskog kantona i Općine, te više stotina građana.

Inače, ovo je drugi po redu trgovački objekat ove firme u našem gradu, a šesti na području Unsko sanskog kantona.

Podsjećamo da je ranije ovaj objekat bio u vlasništvu„Tuš-a“, te da je „Bingo“ u proteklom periodu kupio te preuredio sve trgovačke objekte u BiH koji su bili u vlasništvu ovog slovenačkog trgovinskog lanca. Svečanu vrpcu, kojom je označeno otvaranje supermarketa presjekli su premijer USK, Izudin Saračević i načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić.

Prema riječima portparola „Binga“, Tatjane Paunoski, ovo je 171 prodajni objekat ove domaće kompanije u našoj zemlji, a zaposlenje u njemu dobilo je četrdeset radnika.

Načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je zadovoljstvo time što je Sanski Most dobio jedan lijepo uređeni trgovački objekat te istakao kako je za našu lokalnu zajednicu najznačanije otvaranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, također je izrazio zadovoljstvo time što je ova trgovačka kompanija, ponikla u „gradu soli“, uspjela da se u međuvremenu nametne kao jedan od lidera u oblasti domaće trgovine i bude konkurentna trgovačkim kompanijama iz inostranstva.

Premijer USK, Izudin Saračević, izrazio je nadu kako će „Bingo“ uskoro otvoriti svoj objekat i u Bosanskom Petrovcu, posebno istakavši činjenicu kako ova kompanija promovira domaće proizvode i podstiče razvoj domaće proizvodnje.

Brojni kupci su danas imali priliku da provjere širok asortiman proizvoda i roba koje nudi „Bingo“, a kupovati su danas mogli po sniženim cijenama.

Objekat se prostire na površini od oko hiljadu kvadratnih metara i pruža užitak u kupovini. Također, prilikom otvorenja objekta odata je dužna počast vojnicima Oružanih snaga BiH koji su stradali prije dva dana u Sarajevu.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0