instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Otvoreno pismo – Mahić Tehvid ISPIT PATRIOTIZMA I HUMANIZMA

Poštovani i cjenjeni donatori,dragi mješatani, treća godina,po treći put se obraćam vama,u ime udruženja, koji ste ako niste nadam se da ćete biti na spisku donatora za izgradnju igrališta u Vrhpolju

Mnogi su već upoznati o trenutnim aktivnostima koje provodi samo udruženje,tačnije radi se o samim pripremama za polaganje umjetne trave tako da bi,ako vremenski uslovi budu dozvoljavali,trava trebala uskoro biti i položena.

Ovaj put koliko smo imali sreće sa izvođačem radova toliko nam i zadaje glavobolju jer oni mogu samo negdje krajem aprila da nam to odrade dok smo mi mislili da to bude krajem maja ali šta je tu je mi smo tako reći bili prinuđeni da prihvatimo taj termin bez obzira na manjak finansijskih sredstava.

S obzirom da mi nemamo angažovane fudbalere svjetskog ranga,nemamo ni inžinjere ni magistre kao što imaju naše komšije preko vode a jedni mi kažu da i iz našeg sela ima dobrih fudbalera,inžinjera,doktora,magistara,samo što ih je veoma malo na spisku ali imamo dijasporu,koja diše punim plućima ali ne možda svi,u kojoj ima i patirotizma i humanizma a imamo bogami i domaće donatore koji su dali veliki doprinos i nimalo ne sumnjajuću nadam se da ćemo i ovaj put kao i do sada ako ne i više odazvati se na ovaj apel i prije ovog apela mještani su se 10.04.2015.već odazavali čim su čuli da se nešto govori o polaganju trave.

Ono što ne bi volio a to je da budemo primorani posuđivati novac od udruženja preko vode za koje mislim da bi nam izašli u susret(o ovome se u narodu već odavno priča,mislim na pozajmicu od sportskog udruženja sela Hrustovo ) i zato u ime udruženja pozivam sve ljude dobre volje a prije svega sve fudbalere,roditelje fudbalera,simpatizere fudbala kao i sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos dok nije kasno jer kad se jednog dana napravi a to će,ako bog da,biti uskoro,bez tribina,onda,poslije svaka donacija je dobro došla ali vjerujte neće imati vrijednost kao ove do sada bez obzira što može deset puta biti veća i zato očekujem od mnogih da će do kraja aprila odazvati se na ovaj APEL jer znamo svi da je pomoć najbolja onda kada je najpotrebnija a to je upravo ovih dana.

U nadi da ćete se odazvati i time isprazniti malo novčanik, očistiti svoje srce,zadovoljiti svoju dušu i ono možda što je najbitnije učiniti mnogu omladinu sretnim,omogućiti mnogima i starim i mladim da žive zdrav život ( pogledajte samo ovo,život i zdravlje pa ima li išta vrednije od ovoga ) a ujedno i pokazati da samo zajedničkim radom, međusobnim uvažavanjem i podrškom možemo doći do uspjeha, ja vam se najtoplije zahvaljujem a i ako se ne odazovete opet vam HVALA za dosadašnju donaciju zato što je akcija dobrovoljnog ali i PONOSNOG karaktera i svako od nas ili neka se stidi za svoje neučešće ili neka se ponosi sa svojim učešćem,bujrum,pred nama je šansa da li ćemo se ponositi ili ne,još jednom VELIKO HVALA.

vrhpolje.ba

KOMENTARI