instant fap
NaslovnicaAUTO

Ova Kia vidi gdje vozač ne može

Ova Kia vidi gdje vozač ne može

NOVI Sorento uz drastičan iskorak u dizajnerskom smislu nudi brojne tehnološke novine. Nadzor mrtvog kuta je jedna od korisnijih.

Kia na Sorentu predstavlja tehnologiju BVM (Blind-Spot View Monitor) putem kojeg se eliminira vozačev mrtvi kut s obje strane vozila. Sorento je prva Kia u Europi koja će dobiti ovaj napredni sustav asistencije. To je tek jedna od mnogih funkcija koje omogućava novi digitalni 12,3-inčni Supervision zaslon na instrument ploči. BVM poboljšava vozačevu preglednost unatrag na obje strane vozila tijekom vožnje na autocesti i povezan je s pokazivačima smjera.

Video visoke rezolucije prikazuje se na lijevoj i desnoj strani TFT-LCD instrument ploče, kada vozač uključi pokazivač smjera i u njegovom mrtvom kutu se skriva vozilo. Video mrtvog kuta odmah zauzima mjesto na zaslonu mjerača brzine ili brojača prijeđenih kilometara (ili mjerača hibridnog sustava kod hibridnih izvedbi Sorenta), dok ujedno još uvijek prikazuje trenutnu brzinu vozila. Video se prikazuje pomoću dvije širokokutne kamere visoke rezolucije, koje se nalaze u kućištima bočnih retrovizora. Kamere omogućavaju širi kut prikaza od samih ogledala nudeći vozaču bolji prikaz vozila iza njega.

Ovaj sustav će nuditi kao dio paketa u kojem je prikaz događanja oko vozila (Surround View Monitor) i sustav asistencije PCA za sprječavanje sudara prilikom parkiranja (Parking Collision-Avoidance Assist), kao i audio sustav Bose Performance Series. Paket će kupcima biti raspoloživ u vozilima opremljenim s funkcijom BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) koji pomaže vozačima kod izbjegavanja sudara s vozilima iz mrtvog kuta.

Kijini Supervision digitalni kokpit nudi zaslon visoke rezolucije (1920×720 px). Digitalni mjerači zamjenjuju uobičajeni mjerač brzine i brojač prijeđenih kilometara s jedinstvenim zaslonom koji prikazuje izoštreni digitalni brojčanik s podacima o vozilu i motoru.

Multifunkcijski zaslon među mjeračima prikazuje navigacijske upute turn-by-turn, informacije audio sustava, detaljnije putne podatke, dijagnostička upozorenja, kao i pop-up obavijesti povezane s različitim aktivnim tehnologijama i sustavima asistencije.

KOMENTARI