instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Ovako izgleda nadolazeći dron DJI Mavic 3 Cine, otkrivene specifikacije

Ovako izgleda nadolazeći dron DJI Mavic 3 Cine, otkrivene specifikacije

Glasine o DJI-evom nadolazećem dronu Mavic 3 kruže već neko vrijeme, a sada je otkriven njegov izgled kao i neke specifikacije.

DJI će zvanično predstaviti dron Mavic 3 u novembru, a uoči tog događaja su “procurili” pojedini detalji.

Mavic 3 će imati bolju bateriju od prethodnika i USB-C punjenje, kao i dvije kamere, glavnu široku s Fourt Thirds senzorom te jednu telephoto kameru. Na tržištu će se naći u standardnom “fly more” paketu te u novom “Cine” paketu. Kao što je slučaj s aktuelnim Mavicom 2, paket “fly more” donosi dodatne kablove, baterije, propelere i druge dodacima koji ne dolaze sa samostalnim modelom.

Za razliku od modela Mavic 2 Zoom, koji je imao drugačiji modul kamere, informacije govore da cine model posjeduje dodatne interne funkcije zbog kojih će biti bolji za snimanje videa. Podržavat će ProRes, video kodek koji je nedavno postao dio Appleovog iPhonea. Fotografije pokazuju da će uz dron doći i DJI-jev Smart Controller, koji posjeduje ekran i drugačiju konfiguraciju portova.

Poznato je i da će Cine model imati 1 TB interne memorije umjesto 8 GB koje ima standardni model. Međutim, oba modela podržavaju microSD kartice. Nažalost, nove funkcije i poboljšanja će vjerovatno rezultirati višom cijenom.

Mavic 3 će biti predstavljen 5. novembra.

KOMENTARI