Ovako se Renault našalio s Teslom

HomeAUTO

Ovako se Renault našalio s Teslom

Dogodine stiže nova Škoda Superb s Euro7 dizelašima i benzincima.

OVOG puta je na tapeti Teslin Semi.

Tesla već godinama ima praksu debelo unaprijed najavljivati nove modele. Tako su Semi i Cybertruck najavljeni davno, baš kao i Roadster koji je otišao u svemir, ali nije stigao na ceste. Pritom, pogađate, ni jedan od spomenutih nije stigao do serijske proizvodnje.

Upravo tu činjenicu odlučio je Renault iskoristiti kako bi malo podbadao američkog proizvođača. Video prikazuje radnika koji postavlja promotivan jumbo plakat za Tesla Semi. Nakon toga postavlja naslov “Postoje oni koji daju velike najave“. Radnik nakon obavljenog posla odlazi u svoj kamion, dostavni Renault, a naslov se mijenja u “A postoje i oni koji već skupljaju kilometre“.

U opisu videa stoji i pojašnjenje kako su Renaultovi električni kamioni do sada odradili dva milijuna kilometara. Radi se o drugoj generaciji modela E-Tech Master, E-Tech D i E-Tech D Wide nosivosti od 3.1 do čak 26 tona, koji se proizvode u tvornici u Blainville-sur-Orneu u Normandiji.

Elon Musk je Tesla Semi predstavio sada već daleke 2017. godine. Proizvodnja je trebala krenuti 2019. godine, a onda je nakon niza odgoda Elon Musk 7. listopada objavio kako će prvi primjerci biti isporučeni Pepsiju, i to 1. prosinca ove godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0