instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ovo su dijelovi koji će uskoro nestati iz naših automobila

Ovo su dijelovi koji će uskoro nestati iz naših automobila

Evo spiska delova i funkcija iz današnjih automobila koji će relativno uskoro nestati iz upotrebe, neki već i jesu.

Istina je da su najkorisniji, ali nesumnjivo su deo koji će uskoro nestati iz automobila. Zašto? Pa zato što je u automobilskoj industriji sve počelo da se digitalizuje i retrovizori će postati kamere.

Zapravo, u nekim automobilima, poput Audija e-tron ili Honde e, već i jesu.

2.USB ulaz

USB priključci vrlo su korisni za povezivanje mobilnih uređaja s infotejment sistemom ili za njihovo punjenje.

Međutim, poslednjih godina kablovi se odbacuju, a mnogi automobili na tržištu već nude podloge za bežično punjenje pametnih telefona.

3.Navigacije

Vrlo brzo će se i navigacioni sistemi smatrati zastarelim, jer su mobilne aplikacije obično mnogo preciznije i bolje izračunavaju rute.

4.CD Radio

Mogućnost ubacivanja CD-a i slušanja preko audio sistema vašeg automobila već je praktično izumrla. U ovom trenutku postoji vrlo malo novih vozila koja se prodaju s tipičnim CD ulazom na centralnoj konzoli.

5.Rezervoari

Možda zvuči neverovatno, ali čini se da su rezervoarima za gorivo dani odbrojani. Sudeći prema EU, vozila s unutrašnjim sagorevanjem imaju taakoreći rok trajanja. Zaboravite na stavljanje creva i pozdravite punjače, bilo kućne ili javne. Možda će u budućnosti biti i drugih vrsta rezervoara, ali ni u kom slučaju u njih neće ići benzin ili dizel, već vodonik ili nešto drugo.

6.Ručni menjači

Istina je da su ručni menjači najintuitivniji, ali takođe je istina da električni automobili nemaju brzine, a novi modeli s motorima SUS proizvode se kao automatici. Tako da – dani su odbrojani i ručnim menjačima.

7.Ručna kočnica

Ako nas pitate, mi mislimo da je ručna parkirna kočnica vrlo važan element u vozilu. To je jedna od onih stvari zbog kojih „osećate“ svoj automobil. Poluga koja ponekad može da se učini pomalo zastarelom je vrlo intuitivna i funkcionalna. Više je retko viđamo na novim vozilima, već sada postoji taster koji treba pritisnuti da biste zategli ili otpustili ručnu kočnicu.

8.Analogni instrumenti

Poslednje što će uskoro nestati u automobilima su, logično, analogni instrumenti.

Prošlo je dosta vremena otkako su klasične igle i satovi u trendu, piše Auto Klub. Poslednjih godina vidimo kako ova vrsta prikaza brzine ili obrtaja nestaje u korist potpuno digitalnih ekrana koji mogu biti više ili manje korisni u određeno vreme.

Auto Klub

KOMENTARI