instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Novi uspjeh Ekrema Jakupovića

Novi uspjeh Ekrema Jakupovića

Ekrem Jakupović iz Sanskog Mosta, jedan od najboljih bh. atletičara u kategoriji veterana, ostvario je novi uspjeh na međunarodnoj sceni.

On je na atletskom prvenstvu Balkana za veterane, koje je od 23.do 25. septembra održano u grčkom gradu Solunu, u dresu reprezentacije BiH osvojio bronzanu medalju u disciplini na 1.500 metara.  Jakupović je 3. mjesto na ovom velikom takmičenju  osvojio u izuzetno jakoj konkurenciji jer su nastupili atletičari iz 17 balkanskih država među kojima je bilo i poznatih imena iz svijeta atletike, nekadašnji osvajači medalja u seniorskoj konkurenciji na evropskim i svjetskim prvenstvima , te Olimpijskim igrama.

Također, Jakupović je ostvario i dobar rezultat na utrci od 5.000 metara u kojoj je kroz cilj prošao četvrti. Novi uspjeh nije došao slučajno jer je ovaj bh reprezentativac i trener atletskog kluba „Sana“  proveo  naporne pripreme za nastup na još jednom velikom takmičenju i, kako ističe, bilo je dosta prolivenog znoja na svakodnevnim treninzima.

On naglašava kako se radi o još jednom velikom rezultatu za bh sport i da mu je velika čast što je svoju državu u Grčkoj ponovo predstavio u lijepom svijetlu. Jakupović naglašava da je velika čast što može Bosnu i Hercegovinu da predstavlja na velikim međunarodnim sportskim događajima i s toga na takmičenjima daje sve od sebe i posljednje atome snage da ostvari uspjeh, te da dostajanstveno predstavi svoju BiH, ali i grad Sanski Most.

On ističe da je teško opisati osjećaj kada se sa voljenom zastavom popne na pobjedničko postolje.  Treba ponovo naglasiti, da je Jakupović u svojoj dugugodišnjoj i bogatoj karijeri ostvario vrhunske rezultate u atletici širom Evrope, a posebno je teško pobrajati osvojene medalje na trkama u Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji.

Višestruki je prvak i viceprvak Balkana u disciplimana na 10, 5, 3 i 1. 500 metara, a ukupno je na Balnaskim prvenstvima osvojio čak 36 medalja. Na pobjednička postolja se penjao u Turskoj, Rumuniji, Grčkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Albaniji, Bugarskoj i Sloveniji.

KOMENTARI