instant fap

Pet dana od nestanka. U potragu će biti uključena Gorska služba spašavanja iz Sarajeva

Pet dana od nestanka. U potragu će biti uključena Gorska služba spašavanja iz Sarajeva

Peti dan traje potraga za nestalim Samirom Šarčevićem iz Sanskog Mosta, na žalost bez rezultata iako je pretražen veliki prostor koji gravitira od sela Kijevo prema Kruharima i drugim selima, gdje je ovo lice poslednji put viđeno.

Potraga je nastavljena i danas, a u njoj sudjeluju pripadnici policije, Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ te članovi porodice i prijatelji. U proces traganja uključeno je i više dronova kako bi se pretražili nepristupačni dijelovi terena. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, najavio je kako će u potragu uskoro biti uključeni i članovi Gorske službe spašavanja sarajevske opštine Novi Grad

„Radi se o možda i najkvalitetnijoj službi spašavanja u Bosni i Hercegovini i očekujemo da oni svojim iskustvom doprinesu da se pronađe naš nestali sugrađanin“, istakao je načelnik Hasanbegović.

On je također ovom prilikom zamolio sve da daju samo provjerene i pouzdane informacije kako se potraga ne bi navodila u krivom smjeru. Do sada je široko područje, brdovito i obraslo šumom, pretraženo više puta, ali bez rezultata.

Podsjećamo da je ovo lice otišlo od kuće u protekli četvrtak, oko 11 sati, a poslednji put je viđeno istog dana u poslijepodnevim satima od kada mu se gubi svaki trag. Potragu otežavaju teški vremenski uslovi i niske temperature.

U trenutku nestanka Šarčević je na sebi imao žutu jaknu fluroscentne boje, crnu trenerku i kapu iste boje na glavi na glavi. Iz tima koji vrši traganje zamolili su sve građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalom Šarčeviću da to prijave. 

KOMENTARI