instant fap
NaslovnicaSport

Petrović objavio spisak

Petrović objavio spisak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Aco Petrović, objavio je danas spisak igrača na koje računa u kvalifikcijama.

Petrović je pozvao sljedeće igrače:

Zach Wright, Nemanja Gordić, Mehmedalija Pašalić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Ivan Opačak, Ante Mašić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jozo Brkić i Jusuf Nurkić.

“Nadam se da će ovo biti početak jedne lijepe priče. Ono što je bitno, a nije bio slučaj u prethodnim godinama, jeste da niti jedan igrač neće biti povlašten, odnosno da će se svi pojaviti na pripremama kada su i zakazane. Neće i ne smije biti kašnjenja”, rekao je Petrović, a zatim pojasnio zbog čega se odlučio na poziv pomenutim igračima:
“Želio bih se zahvaliti i igračima koji su u teškim uslovima nosili dres BiH, Saši Vasiljeviću, Kenanu Bajramoviću, Goranu Ikoniću, Henry Domercantu i Ratku Vardi. Pred mene je stavljeno da podmladimo selekciju i vjerujem kako ćemo nadolazeće kvalifikacije proći bez traume”.
Petrović, kada su u pitanju Amerikanci, ističe kako nije gledao imena već isključivo profil igrača koji je potreban selekciji. Smatra da je Zach Wright (Cibona) odličan u odbrani i da ima sjajan otvoren pas.
Pohvalno je selektor govorio i Muhamedu Pašaliću, te Nemanji Gordiću, Teletoviću, Đedoviću… Smatra da će Nemanja Mitrović biti otkriće, a tvrdi da je poziv zaslužio i Dalibor Perišić iz Širokog Brijega.
Okupljanje naše selekcije počinje 10. juna u 11 sati, kada će biti obavljen ljekarski pregled, a  onda, dan kasnije, počinje trenažni proces. Košarkaški Zmajevi će do početka kvalifikacija odigrati osam pripremnih utakmica.