instant fap
NaslovnicaBiH

Pijanog Ministra Heleza u naručju nosali po sali, dok je on pjevao ‘Od Vardara pa do Triglava’

Pijanog Ministra Heleza u naručju nosali po sali, dok je on pjevao ‘Od Vardara pa do Triglava’

Sredinom septembra prošle godine, u organizaciji federalnog Ministarstva za pitanja branitelja, na Kupresu je održan trodnevni seminar za članove revizorskih timova.

Iako je bilo planirano da  šezdesetak sudionika, koliko ih se okupilo u hotelu Kupres, analiziraju dosadašnji proces revizije i obuče se za nastavak rada, seminar je na koncu završen cjelovečernjim pijankama, budući da ministar Zukan Helez nije žalio para.

U društvu svojih stranačkih kolega iz Bugojna, ali i predsjednika Udruge umirovljenih i demobiliziranih pripadnika HVO-a Ivana Jurčevića (poznatom po poziranju uz nacističku zastavu u Bugojnu), nakon nekoliko čaša alkoholnog pića više, raspoloženi je ministar zapjevao „Druže Tito mi ti se kunemo“, i „Od Vardara pa do Triglava“, da bi potom mikrofon u ruke uzeo predsjednik Županijskog vijeća HSP-a za Srednju Bosnu Berislav Elez, koji je po Helezovoj želji otpjevao pjesmu „Sa Ovčara i Kablara“.

Zbunjeni gosti hotela Kupres, slušajući muzički repertoar Heleza i njegovih prijatelja, bili su uvjereni da je seminar organiziralo Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske. No, vrhunac je zabave ipak nastupio kada je pripitog ministra Zukana Heleza u naručje uzeo Alen Škaro, zastupnik SDP-a u Skupštini Srednjobosanskog kantona i nosao ga po cijeloj sali, što su revizori propratili pljeskom i razbijanjem čaša.

(DEPO.ba)

KOMENTARI