Pioniri Trnove pobjednici memorijalnog turnira

HomeUncategorized

Pioniri Trnove pobjednici memorijalnog turnira

Rode u Trnovi čekaju prinove

Pioniri NK “Trnova” pobjednici su ovogodišnjeg memorijalnog turnira “Mesud Sudo Begić”, koji je protekle subote održan na nogometnom stadionu u Trnovi, u sklopu manifestacije obilježavanja godišnjice stradanja stanovnika ovog dijela sanske općine.

U finalnoj utakmici oni su savladali svoje vršnjake iz NK “Podgrmeč” boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica u regularnom toku okončana bez pogodaka. Treće mjesto osvojila je ekipa NK “Bratstvo” iz Starog Majdana, dok su četvrtoplasirani bili pioniri kamengradskog “Rudara”.

Najbolji strelac turnira je Edhem Šupuk iz ekipe pobjednika, dok je najuspješniji golman iz ekipe “ Podgrmeča”, Nermin Behlić. Ocjenjivački žiri za najuspješnijega igrača takmičenja je proglasio je Eldara Kamenčića iz ekipe NK Trnove. U seniorskom revijalnom susretu NK Bratstva i NK Trnove uspješniji su bili nogometaši iz Starog Majdana.

Tradicionalni memorijalni turnir “Mesud Sudo Begić”, je sportski događaj kojim mještani ovog sela obilježavaju uspomenu na stradanje tokom agresije na BiH.

Mesud Begić je bio jedan od članova uprave NK „Trnova“ i prva žrtva koju su zločinci ubili prilikom napada na ovo selo. U sklopu ovogodišnjeg takmičenja nastupile su ženske nogometne ekipe “Rudara” iz Kamengrada I “Radničkog” iz Zdene.

U takmičarskom dijelu turnira nastupile su ekipe mlađih uzrasnih kategorija: “Podgrmeča”, “Radničkog” iz Zdene, “Rudara” iz Kamengrada, “Slobode” iz Mahale, “Trnove” i “Bratstva” iz Starog Majdana.

Turnir je i ove godine privukao veliku pažnju mještana i ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, a ovaj događaj je potvrdio kako se radi o jednoj od najbolje organiziranih sportskih manifestacija u našem gradu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0