instant fap
NaslovnicaSanski Most

Plaketa za dugogodišnjeg lovca

Plaketa za dugogodišnjeg lovca

U prostorijama Lovačkog društva „Sana“ jučer je priređena mala svečanost, a predstavnici ovog sanskog društva uručili su dugogodišnjem lovcu i njihovom počasnom članu, Safetu Heliću vrijedno priznanje.

Ovaj skromni događaj svojim prisustvom uveličao je načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, koji je u ime lovačkog društva Heliću poklonio pozlaćenu plaketu za njegov doprinos u razvoju lovstva na ovim prostorima. Helić se zahvalio prisutnima istakavši kako je u životu dobio brojne nagrade i priznanja, ali da ovo posljednje u njegovom srcu ima posebno značenje.

Predsjednik Lovačkog društva „Sana“, Izet Alagić, istakao je kako su na ovaj način željeli zahvaliti Heliću na njegovom doprinosu u proteklom periodu. Rođeni Sanjanin, Safet Helić, već dugi niz decenija živi i radi u slovenačkom gradu Kopru. Najveća strast ovog 73-godišnjaka je lov kojem je posvećen još od najranije mladosti. Ovaj strastveni lovac boravio je u brojnim svjetskim zemljama loveći narazličitije vrste divljači.

Prije nekoliko godina iznenadio je mnoge u rodnom Sanskom Mostu poklonivši vrijedne trofeje Lovačkom društvu „Sana“. Svojim Sanjanima poklonio je krzno i glavu velikog mrkog medvjeda kojeg je ulovio na planini Treskavici, rogove ruskog losa i španskog muflona i ovi trofeji danas krase prostor lovačkog doma u Sanskom Mostu. Iako u poznim životnim godinama Helić se i dan danas bavi lovom, a to će činiti, kako kaže, sve dok je živ i dok ga služi snaga i zdravlje. Kaže kako često svoje slobodno vrijeme koristi kako bi došao u rodni grad i posjetio ovdašnje lovačko društvo čiji je, kako smo naveli, počasni član i uvijek rado viđen gost.