instant fap
NaslovnicaSport

Mogu li rukometni Zmajevi obradovati naciju?

Mogu li rukometni Zmajevi obradovati naciju?

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Stuttgartu odigrati prvi baraž susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv domaće selekcije Njemačke.

Biće ovo peti put da rukometni Zmajevi preko baraža pokušavaju dohvatiti veliko takmičenje, a u dosadašnja četiri nisu uspjeli.

Prvi put baraž smo igrali 2001. godine, s klupe nas je predvodio Sead Hasanefendić, ali Danska je bila prejaka. Tri godine kasnije sa Abazom Arslanagićem kao selektorom nismo uspjeli savladati Češku, 2007. godine vodio nas je Kasim Kamenica, no Norveška je bila nepremostiva prepreka, da bi 2009. godine sa Halidom Demirovićem na klupi ispali od Mađarske.

U današnji ogled Njemačka ulazi kao apsolutno favorit, svjestan je toga i Selektor Dragan Marković, no isto tako ovaj nekada sjajni rukometaš i ne pomišlja na predaju bez borbe.

“Njemačka je favorit, ali ako danas na terenu pružimo svoj maksimum, onda imamo šansu”, istakao je Marković uoči današnjeg susreta i dodao:

“Mnogo toga će zavisiti od golmana, u prednosti će biti ona reprezentacija čiji golman danas bude imao svoj dan. Taktički smo pripremi nekoliko opcija za današnji susret, ne smijemo srljati u napadu i moramo zaustaviti njihovu ubitačnu kontru. Odbrana je ključ uspjeha, ne smijemo im dozvoliti mnogo laganih golova”.