instant fap

Pobjeda Sanjana nakon 7 godina

Nakon skoro sedam godina, seniori OKK „Sana“ ponovo su odigrali prvenstvenu utakmicu čime se košarka i zvanično vratila u Sanski Most. Proteklog vikenda počelo je prvenstvo Kantonalne lige USK u košarci za seniore. Sanski košarkaši su u prvom kolu ugostili i sa 14 poena razlike pobijedili  KK „Mladost“  iz Bosanskog Petrovca, a rezultat je glasio 70:56.
Ekipa Sane se slobodno može nazvati spoj mladosti i iskustva. Naime, kosturu tima sastavljenog od igrača koji su se takmičili prije sedam godina u najjačoj bh ligi, priključilo se nekoliko juniora i kadeta kluba. Svi su dali svoj doprinos u prvoj ovosezonskoj prvenstvenoj pobjedi. Ipak, trener „Sane“ Emir Lasić ističe da je zadovoljan rezultatom, ali ne prikazanom igrom svoje ekipe.

„Utakmica je bila u relativnom grču skoro tri perioda igre i tek u posljednjoj četvrtini smo uspjeli ostvariti neku značajniju prednost. Imali smo katastrofalan vanjski šut, a i pod našim košem nismo uspjeli uraditi gotovo ništa. Gosti su nam pokupili sigurnih dvedesetak lopti i te greške u narednom periodu moramo ispravljati. Također, u utakmice moramo ulaziti sa većom motivacijom koja je danas bila ravna nuli. Ja se nadam da ćemo u narednih nekoliko dana sve to da popravimo i već u narednom kolu nedostatke nulirati i nastaviti dalje kako smo i zacrtali u pripremnom periodu“, kaže Lasić. U narednom kolu seniori OKK „Sane“ gostuju u Bužimu kod tamošnjeg istoimenog kluba.
U subotu su prvu prvenstvenu utakmici odigrali i juniori sanskog košarkaškog kluba koji su poraženi od ekipe Mladosti rezultatom 57-64.  Ovaj, a možda i naredne poraze mladih sanskih košarkaša treba opravdati. Naime, za juniore „Sane“  većinom igraju kadeti ovog kluba, dok su protivnički igrači dosta stariji i iskusniji. To se očito vidjelo protiv Mladosti, za koju je nastupio znatno stariji i viši igrač, protiv kojeg su sanski igrači jednostavno bili nemoćni.

On sam je za Mladost postigao 42 koša, što dovoljno govori o omjeru snaga na terenu. Ipak, bitno je da se kadeti i juniori OKK „Sane“ takmiče, da osjete takmičarska iskušenja, a u narednom periodu će doći i dobri rezultati. U narendom kolu mladi sanski košarkaši gosrtuju kod svojih vršnjaka iz kluba „XXL“ iz Bihaća

KOMENTARI