instant fap

Počeo upis članica u ŽKK “Sana”

Počeo upis članica u ŽKK “Sana”

Ženski košarkaški klub „Sana“ iz Sanskog Mosta ovih dana vrši upis novih članica. Sve zainteresirane djevojčice i djevojke koje žele biti dio ovog sportskog kolektiva trebaju se javiti tokom održavanja treninga, a sa sobom trebaju ponijeti dvije slike i rodni list zbog registracije.

Prema riječima trenera Emira Lasića, za pristupanje klubu i treninzima nije određena starosna dob, ali prednost imaju djevojčice rođene 1999,2000 i 2001 godine. Termini treninga su ponedeljak u 17,00 u O.Š.“Mahala“, te utorak i četvrtak 19,30 Gradska dvorana
„ Koristim priliku da pozovem djevojčice i djevojke da se uključe u sportki život našeg grada, a posebno upućujem poziv onim djevojkama koje su na početku bile s nama. Sve su dobro došle. Trenutno u klubu redovno trenira petnaestak naših stalnih članica, a ovoj godini ponovo počinjemo za zvaničnim takmičenjima“, kaže trener Lasić.
Ženski košarkaški klub „Sana“ prošlog mjeseca je proslavio svoj prvi rođendan. Ovaj sportski kolektiv osnovan je 21. januara 2013. godine, a samo dva mjeseca kasnije počinje sa takmičenjem i odmah dolazi uspjeh. Sanjanke su osvojile šampionsku titulu u prvenstvu Kantonalne lige Unsko – sanskog kantona za sezonu 2013. godine, Treba naglasiti, da su sanske košarkašice za veoma kratko vrijeme od formiranja kluba uspjele dobiti veliku podršku svojih sugrađana kojih je iz utakmice u utakmicu bilo sve više u Gradskoj dvorani, a počeli su se javlajti i sponzori.

Osvajanjem šampionske titule ŽKK „Sana“ je obezbjedio plasman u A-1 ligi za košarkašice Federacije BiH, ali se Sanjanke, nažalost, nisu takmičile u ovom rangu zbog nedostatka financijskih sredstava. No, klub je nedavno dobio poziv da se u oktobru ove godine takmiči u Jedinstvenoj ligi BiH. Trener Lasić naglašava da će se ovaj poziv prihvatiti, a do tada će sanske košarkašice redovno trenirati i odigravati prijateljske utakmice kako bi što spremnije dočekale nova takmičarska iskušenja.

KOMENTARI