instant fap

Početak radova na izgradnji tribina

Dobra vijest stiže iz Nogometnog kluba „Podgrmeč“.  Naime, sredinom naredne sedmice napokon bi trebala početi izgradnja tribina na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu.

Prema riječima predsjednika kluba, Amira Beširevića, izvođaču radova firmi „Grupeks“ iz Velike Kladuše je uplaćen još dio sredstava za radove postavljanja betonske kontsrukcije, a radi se o sredstvima koje je obećala i uplatila Općina Sanski Most. Prema Ugovoru do sada je uplaćeno 70.000 KM, što je trećina od potrebnih sredstava ovog projekta.
„U principu 70 posto betonske konstrukcije za izgradnju tribina je već završeno, tako da se očekuje njeno prebacivanje iz Velike Kladuše u Sanski Most, a zatim i montaža. Sutra dolazi delegacija firme„Grupeks“  kada će se dogovoriti dimanika radova sa građevinskim odborom kojeg je imenovao NK „Podgrmeč“. Očekujemo da već naredne sedmice počnu radovi“, kaže Beširević.
On ističe da se radi o prvoj fazi izgradnje tribina, ali da će nakon njenog završetka publika već moći sa tribina gledati utakmice. U drugoj fazi se previđa izgradnja krova, te radovi na unutrašnjem uređenju svlačionica i klupskih prostorija, te nabavka stolica. Kapacitet tribina na Gradskom stadionu biće 800 sjedećih mjesta.