instant fap

Početak sezone za sanske košarkaše

Početak sezone za sanske košarkaše

Narednog vikenda počinje prvenstvo Kantonalne lige USK u košarci za seniore i juniore. U seniorskoj konkurenciji će se takmičiti samo tri ekipe „Krajišnik“ iz Velike Kladuše“, KK „Bužim“ i aktuelni prvak „Sana „ iz Sanskog Mosta. Zbog financijskih problema od takmičenja su odustali klubovi iz Ključa, Bosanskog Petrovca i Bosanske Krupe, dok se KK „Bihać“ takmiči u A-2 , a KK „Cazin“ u A – 1 ligi Federacije BiH.
Kako nas je informisao Emir Lasić, predsjednik OKK „Sana“, iako su Sanjani osvajanjem prvog mjesta u prošloj sezoni obezbjedili plasman u viši rang, odustali su od takmičenja, a problem je nedostatak sredstava. Uz to, ističe Lasić, i Gradska dvorana Sanskom Mostu ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica na federalnom nivou, jer su neodgovarajući koševi, odnsono konstrukcija sa tablama i njihova visina, o čemu je upozoravan i menadžament ovog preduzeća. No, Lasić naglašava, da će Kantonalna liga u konkurenciji juniora biti izuzetno jaka. Prijavljeno je osam ekipa i to: „Cazin“ sa dvije ekipe, „Sana“ Sanski Most, „Krajišnik“ iz Velike Kladuše, „Bratstvo“ iz Bosanske krupe, sa dvije ekipe će se takmičiti i škola košarke „XXL“ iz Bihaća, a po prvi put će u ovoj ligi nastupiti i KK „Hunters“ iz Prijedora.
Kad je riječ o sanskom košarkaškom klubu, Lasić naglašava da će i u senirskoj i juniorskoj konkurenciji u predstojećem prvenstvu nastupati juniori, jer je cilj kluba da se za naredni period stvori kvalitetna generacija ovog kluba sa takmičarskim iskustvom. On kaže, da će šansu da brane boje kluba u juniorskoj konkurenciji dobiti i kadeti OKK „Sane“.

KOMENTARI