instant fap

Početak velike čistke u policiji

Početak velike čistke u policiji

Jutrošnja akcija Državne agencije za istrage (SIPA) i Tužilaštva USK-a u Cazinu, konačna je otvorila problem zloupotrebe ovlaštenja čelnika MUP-a USK-a. Po naredbi vrha A SDA, konstantno je vršen pritisak na sve one koji su u medijima negativno komentirali cazinsku vlast i rad Vlade kantona.

Bez znanja Tužilaštva vršena su konstantna privođenja na informativne razgovore, a dešavalo se da su privođeni i duže zadržavani u zatvorskim ćelijama. 

Komandira policijske stanice u Cazinu, koji je jutros uhapšen (Said Ljubijankić), bio je jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Nermina Ogreševića. 

Kako saznaje naš portal i Ogrešević je od komesara tražio da suspendiranog Ljubijankića vrati na poziciju komandira stanice u Cazinu. Bez obzira i na činjenicu da se protiv njega vodi više istražnih predmeta, te da je podignuta i potvrđena optužnica protiv istog. 

Komesar Mujo Koričić je Ljubijankića nedavno imenovao pod izgovorom snažne borbe protiv virusa Covid 19. Nakon ovog imenovanja su reagirali i iz Federalne uprave policije (FUP), koja je radila na istragama vezano za zloupotrebe u policiji.

Ostaje još da se vidi ko će odgovarati za nezakonita privođenja u Sanskom Mostu, Kladuši, Bihaću i drugim općinama USK-a gdje su se dešavali identični slučajevi?

KOMENTARI