instant fap

Podgrmeč igra još jednu pripremnu utakmicu

Podgrmeč igra još jednu pripremnu utakmicu

U okviru priprema za proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH, Podgrmeč iz Sanskog Mosta jučer je na Gradskom stadionu trebao odigrati prijateljsku utakmicicu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, članom Prve lige RS. No, gosti nisu doputovali u Sanski Most, tako da je sanski prvoligaš ostao uskraćen za važnu pripremnu utakmicu.

Ipak, kako nas je danas informisao šef Stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, dogovoreno je odigravanje prijateljske utakmice sa Slobodom u Bosanskom Novom, što će biti i posljednja proba sanskih nogometaša pred nastupajuće važne prvenstvene okršaje. Pomenimo, Podgrmeč je odigrao samo tri pripremne utakmice i to protiv nižerangiranih klubova. Prvo je protiv Ključa u gostima odigrao neriješeno 1:1, zatim je u drugoj pripremnoj utakmici u Sanskom Mostu rezultatom 3:0 pobijedio momčad NK „Radnika“ iz Prijedora, člana treće lige RS i na kraju je od Ključa kao domaćin poražen sa 2:0. Treba istaći, da su ovim utakmicama većinom igrali igrači koji su se igrom i zalaganjem trebali nametnuti u uži izbor igrača na koje će se računati u nastavku sezone, a radi se o nekoliko domaćih igrača, perspektivnih juniora kluba i i igrača koji se nalaze na probi. Trener Ključanin poslije poraza od Ključa je izjavio da je razočaran prostupom igri velikog broja igrača koji nisu opravdali ukazano povjerenje. On je istakao da će nekoliko njih biti prebačeni u drugi tim i čekaće svoju šansu.
„ Do nedjelje ću objaviti imena onih igrača na koje ću računati tokom predstojeće takmičarske sezone, tako da će protiv Slobode nastupiti onaj sastav koji bi trebao iznijeti teret u prvih nekoliko kola. Ostaje nam još cijela naredna sedmica da otklonimo sve nejasnoće i da spremno dočekamo tešku borbu koja nas očekuje u prvoligaškom društvu. Zadovoljan sam sprovedenim pripremama, jer su igrači na treninzima dali svoj maksimum i sve treninge odradili profesinalno. Svi smo shvatili da samo rad i disciplina mogu donijeti dobre rezultate.“, kaže Ključanin.
Prvenstvo Prve lige Federacije BiH počinje u nedjelju 2. marta, a Podgrmeč u prvom kolu odmah ide na neugodno gostovanje kod Rudara u Kakanj.

KOMENTARI