instant fap
NaslovnicaSport

Podgrmeč slavio protiv Slobode

Podgrmeč slavio protiv Slobode

U okviru priprema za proljetni dio prvenstva Druge lige Federacije BiH grupa zapad, nogometaši Podgrmeča su na Gradskom stadionu u Krupi na Vrbasu odigrali prijateljsku utakmicu sa „Slobodom“ iz Mrkonjić Grada, članom Prve lige Republike Srpske.

Kako se navodi u izvještaju objavljenom na fb profilu NK Podgrmeč, Sloboda je bolje otvorila utakmicu i dominirala prvih 15 minuta, ali bez prave šanse. Prva ozbiljnija prilika viđena je sredinom prvog poluvremena kada igrači Slobode pogađaju stativu gola sanskog drugoligaša. U nastavku su viđene još dvije prilike.

Prvo je za Podgrmeč izglednu priliku imao Adem Begić, ali njegov udarac završava pored gola, dok je na drugoj strani napadač Slobode dobro šutirao, ali također tik pored gola. U drugom poluvremenu viđena je igra kao u prvom dijelu ove borbene i dopadljive utakmice. Igralo se na sredini terena, sa nekoliko poluprilka sa obje strane i čekalo se da protivnik pogriješi. Jednu takvu šansu su iskoristili igrači Podgrmeča kada, nakon jedne oduzete lopte, Adnan Karić matira golmana protivničke ekipe.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Trener Ferid Kuželj za RTV Sanu je rekao da je njegova momčad zasluženo pobijedila. On je istakao da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih pulena, ekipa se polako uigrava i sve ide nabolje. Trener Kuželj je šansu da se nametnu za prvi tim dao većini igrača koji redovno treniraju.

Utakmicu su počeli: Arifagić, Habibović, Hakija Begić, Škorić, Adem Begić, Kumalić, Hamzabegović, Avdić, Međedović, Hodžić i Paunović, a još su igrali : Salešević, Karić, Plavotić, Jagurdžija, Smajlović, Hasanović, Hrapić i Hasanbegović. U ekipi Podgrmeča nije bilo povrijeđenih Refika Pudića i Kenana Vučkića.

I pored loših vremenskih uslova igrači Podgrmeča nastavlju sa redovnim treninzima, a novu pripremnu utakmicu će odigrati iduće subote protiv Slobode iz Novog Grada.

KOMENTARI