instant fap

PODGRMEČ U FINALU KUP-a USK

Nogometaši „Podgrmeča“  ostvarili su još jedan uspjeh. Nakon osvajanja šampiosnke titule u drugoligaškom prvenstvu i prelaska u Prvu ligu Federacije BiH, sanski nogometaši su se plasirali i u finale KUP-a BiH za područje Unsko – sanskog kantiona.

 

 

Sanjani su jučer u polufinalnoj utakmici igranoj u Pokoju kod Bihaća sa 2:1 porazili momčad kantonalnog prvoligaša „Omladinca“. Zgoditke za Podgrmeč su postigli Rizvan i Seferović. Kako nas je informisao  Banjamin Klučanin , šef stručnog štaba „Podgrmeča“ atmosfera u Pokoju bila je odlična sa velikom brojem gledalaca, jer je domaćin želio napraviti za njih veliki rezultat. No, igrači Podgrmeča su odoljeli pritisku tamošnje publike i pokazali da su kvalitetniji tim. Ključanin ističe, da Podgrmeč nije nastupio u najjačem sastavu, ali igrači koji su jučer branili boje kluba zaslužuju čestitke na zalaganju i pruženoj igri.
„ Na ovo teško gostovanje smo otputovali oslabljeni jer nisu igrali prvotimci kapiten Jusović, te Fifić i Habibović. Ipak, ostali igrači su opravdali ukazano povjerenje. Dali su svoj maksimum i borbenom igrom uspjeli ostvariti značajnu pobjedu. Ova genracija Podgrmeča je još jednom pokazala i dokazala da je stvorena za velike uspjehe“; kaže Ključanin.
„Podgrmeč  će se u finalu KUP-a BiH za područje Unsko – sanskog kantona sastati  sa „Krajinom“ iz  Cazina koja je u prvoj polufinalnoj utakmici na gostovanju u Bihaću sa 2:1 porazila „Jedinstvo“. Finalna utakmia KUP-a USK igra se 20. juna u Vrnograču u Velikoj Kladuši. Finalisti su obezbjedili i plasman u šesneastinu finala KUP-a Federacije BiH, tako da će „Podgrmeč“ pored prventsvenih prvoligaškoh utakmica snagu odmjeriti i sa velikim klubovima i u takmičenju KUP –a BiH.