instant fap

Podgrmeč završio polusezonu

U okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela šempionata Prve lige Federacije BiH, nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta igrali su neriješeno 1:1  protiv Branitelja iz Mostara.

Podgrmeč je dobro otvorio utakmicu i poveo nakon samo tri minuta igre. Pogodak je postigao Besim Ibričić koji se u solo akciji prošetao kroz odbranu gostujuće ekipe i matirao veoma dobrog golmama Ramića. No, slavlje domaćina je kratko trajalo jer su već u šestoj minuti gosti izjednačili nakon greške odbrane Podgrmeča, a strijelac je bio Corando. Za sanskog prvoligaša tada nastaju problemi, jer zbog povrede igru u 15. minuti napušta iskusni Arnis Fifić, zatim u 25. minuti Emin Brkić dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, a kasnije zbog povrede igru napušta mladi i veoma dobri Arnel Dedić. Iako sa igračem manje igrači sanskog prvoligaša se lavovski bore, stvorili su i nekoliko šansi, ali jednostavno u ovoj utakmici nisu imali sportske sreće. Igrači Branitelja pokazali su da su opravdano na visokom trećem mjestu na tabeli, jer su i u Sanskom Mostu odigrali kvalitetno sa otvorenom igrom i stvorenih nekoliko prilka.

Trener NK „Branitelja“, Ivan Bubalo, zadovoljan je rezultatom i igrom svoje momčadi:
„Čestitao bih igračima Podgrmeča, ali i svojim igračima, na fer i korektnoj igri. Bilo je jako borbeno, ali težak teren nije dopuštao neku igru, da se lopta spusti, te su se igrači bazirali na neke duge lopte. Moja ekipa je bila bolja u prvom poluvremenu, imali smo i igrača više. No, u drugom poluvremenu došlo je da pada u gri, naka nervoza uvukla se kod mojih igrača zbog čuvanja rezultata. Podgrmeč je krenuo na sve ili ništa, imali su svoje šanse, i mi smo mogli dati gol, tako da mislim da je najrealniji ishod 1:1“, rekao je Bubalo.
I trener sanskog prvoligaša, Benjamin Kljulanin,  zadovoljan je osvojenim bodom.
„Ja zaista nemam zamjerke prema igračima. Oni su dali svoj maksimum, igrali su onoliko koliko su mogli. Desio se taj peh sa Fifićem, kasnije i sa Dedićem. Uz to, igrali smo 65 minuta sa igračem manje. Drugo poluvrijeme igrali smo puno bolje, imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Mislim, da možemo biti zadovoljni neriješenim rezultatom, a obzirom kakvo smo probleme imali tokom utakmice, ali i poteškoće skoro cijele sedmice u i oko kluba. Onda se dese ti pehovi sa povredama, kartoni i sve u svemu možemo biti zadovoljni sa jednim bodom.“ Istakao je Ključanin.
Na kraju jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH Podgrmeč zauzima osmo mjesto na tabeli sa 22 osvojena boda.radiosana.

KOMENTARI