Podijeljene stipendije učenicima i studentima

HomeLokalne temeSanski Most

Podijeljene stipendije učenicima i studentima

Obustavlja se do daljnjeg obavljanje namaza u džematu u džamijama

U prostorijama Medžlisa IZ Sanski Most upriličena dodjela stipendija za učenike-ice i studente-ice naših medresâ i islamskih fakulteta.
Stipendije su aplikantima dodijelili Senad ef. Omić, predsjednik Povjereništva Izvršnog odbora Medžlisa i Mirza ef. Žerić, glavni imam.

U svom obraćanju studentima i učenicima istakli su važnost učenja i traženja znanja, te ih podsjetili da su i oni sami bili stipendisti ovog Medžlisa, što govori o tradiciji koja u kontinuitetu traje od kraja agresije na našu Domovinu.
S druge strane, sada su u prilici da iste dodjeljuju njima, kao što će oni “sutra” biti u prilici da budu društveno korisni članovi svoje zajednice/džemata i čine dobro drugima.

Podsjetimo da se stipendije Medžlisa već godinama obezbjeđuju zahvaljujući namjenskoj sergiji u kojoj naše džematlije učestvuju 27. noći mjeseca Ramazana, a nedostajuća sredtstva se podmire od prihoda koje ostvari pokopno preduzeće Medžlisa “Nur”.

Vrijedi spomenuti da naš Medžlis putem socijalnog fonda “BERIĆET”, pored ovih stipendija, svake godine uspije osigurati još nekoliko godišnjih stipendija za studente i učenike čiji roditelji su u stanju socijalne potrebe i koji zasigurno ne bi mogli školovati djecu bez ovakve podrške.

Ove godine osigurali smo 4 takve stipendije, prije svega zahvaljujući našim “partnerima u dobru” – fondu “IQRE” pri džematu “Bosna” iz Beča (donatori 2 godišnje stipendije), te bračnim parovima: h. Mehi i Ismeti Karajković iz D. Kamengrada (donatori 1 god. stipendije), te Edinu i Fatmi Huzejrović (donatori 1 god. stipendije).

Time možemo reći da je ove godine stipendije dobilo ukupno 17 odličnih ili vrlo dobrih učenika i studenata.

Nadamo se da će njima i njihovim roditeljima olakšati školovanje. Stipendistima želimo uspješnu školsku i akademsku godinu, sa dovom Uzvišenom Allahu da im omili puteve traženja znanja, a dobročiniteljima da Milosni Gospodar nadoknadi i nafaku uveća.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: