Podjela bajramskih paketića za mališane džemata Pobriježje

Podjela bajramskih paketića za mališane džemata Pobriježje

Bajram je vrijeme proslave, radosti i međusobnog posjećivanja – to su dani koje svi isčekujemo i sa osmjehom dočekujemo.

Dječija radost tokom Bajrama je ipak najveća, nove košuljice i suknjice, dotjerane frizurice i stolovi puni slatkiša. Allahov Poslanik, s.a.v.a., je rekao: “Ko poljubi svoje dijete, tome Allah upiše jedno dobro djelo. Ko ga usreći, pa toga će Allah usrećiti na Kijametskom danu. Roditelji koji poduče svoje dijete Kur'ānu biće ogrnuti ogrtačima čiji nur će osvijetliti lica džennetlija.

Sa željom da uveličamo tu radost, i ove godine smo organizirali podjelu bajramskih paketića za najmlađe mališane našeg džemata. Ove godine paketiće za svoj džemat obezbjedili su vrijedni mještani ovog džemata.

Ovim putem se zahvalio Ibrahim Hasić, mutevelija ovog džemata svima onima koji su omogućili realizaciju podjele paketića. Podjeljeno je oko 65 bajramskih paketića za najmlađe mališane Pobriježja.

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Domovini i Dijaspori, kao i muslimanima širom svijeta, želimo Bajram šerif mubarek olsun uz dovu Allahu dž.š. da primi naše ibadte i dobra djela i da Bude Zadovoljan sa nama.

Džemat Pobriježje

obr

KOMENTARI