Podjela pogača za sanske pčelare

HomeLokalne temeSanski Most

Podjela pogača za sanske pčelare

“Sana med” organizovao predavanje za pčelare

Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta uspješno je realiziralo još jednu aktivnost koja će biti od velike koristi pčelarima sa područja Općine Sanski Most. Naime, danas je članovima udruženja izvršena podjela pčelinjih pogača za prehranu pčela, koje su nabavljene zahvaljujući Općini Sanski Most.

Na ovaj način nastavljena je uspješna saradnja udruženja pčelara „Sana med“ sa Općinom Sanski Most, a pomenuta donacija će u velikoj mjeri doprinijeti održivosti i razvoju pčelarstva na području sanske općine. Tako je danas, za ukupno 103 člana udruženja pčelara podijeljeno po 55 kilograma pčelinjih pogačica za prehranu pčela.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 10. 000 konvertibilnih maraka, a radi se o sredstvima Općine Sanski Most koja su udruženju pčelara dodijelena na osnovu Programa podrške u poljoprivredi u 2019. godini.

Predsjednik udruženja „Sana med“ Asmir Lišančić je uputio zahvalnost Općini Sanski Most na iskazanoj podršci.

Pčelari su izrazili zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, uz očekivanje da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i u narednom periodu. Bitno je naglasiti kako će ova donacija biti od velike koristi, te da će poslužiti za dodatnu prehranu pčela u zimskom periodu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: