instant fap
Naslovnicainmedia danas

Podrška za Envera Šljivara

Podrška za Envera Šljivara

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih boksera teške kategorije u Švicarskoj, koji je bh. korijena, je Enver Šljivar.

Iako je još uvijek vrijeme pandemije Šljivar se intezivno priprema za njegov naredni boks meč koji će biti 13. marta 2021. godine u njemačkom gradu Minhenu.Boks meč je Minhenu u Njemačkoj, u organizaciji  „Steko’s braće“. Borim  ću se za WKU Svjetsku titulu u super teškoj kategoriji. Trebao sam se boriti protiv jako poznatog i bivšog Glorya borca Danye Ilunge, ali zbog njegove povrede su zamjenili protivnika i sad je Nijemac Daniel Dietz, koji je visok 202 centimetra  i težak 116 kg.

Pobjednik ove borbe, kasnije će braniti titulu protiv Danye Ilunge, naravno sve ću dati od sebe da ja budem pobjednik. Ja mislim da je došlo vrijeme da istresem svu ovu lošu energiju iz sebe,  koja se je nakupila u ovom periodu pandemije. Mada sam imo samo  mjesec dana da se spremim za ovu borbu, ali to ne utiče na moj cilj, a  cilj je da postanem novi svetski prvak.

Koliko puno smo ograničeni bili, bez jakih priprema, obzirom da je sve zatvoreno bilo, ali hvala bogu snalazio sam se tako, da sam pozivao prijatelje da spariraju sa mnom, stupio sam u kontakt sa poznatim MMA borcem  Gustavo Picone koji ima svoju školu u Luzernu i tako mi pomogao kod priprema , a iz zahvalnosti prema njegovom gestu, ponudio sam mu da me on prati u Njemačku.

Isto tako sam otišo kod poznatog i jakog borca Benija Osmanoskija iz Makedonije sa kojim sam odradio jak sparring i tako potvrdio moju spremnost da osvojim Svjetsku titulu – rekao je za Ekspanzija.com Enver Šljivar.

KOMENTARI