instant fap
NaslovnicaAUTO

Pogledajte kako se Taycan Cross Turismo snalazi u ekstremnim klimatskim uslovima

Pogledajte kako se Taycan Cross Turismo snalazi u ekstremnim klimatskim uslovima

U posljednjoj seriji testiranja u Porscheu su za elektropokretan Taycan Cross Turismo pripremili dvije identične staze, ali s različitom podlogom u potpuno drugačijim klimatskim uslovima.

U Porscheu se pripremaju za skori početak isporuke svog drugog elektropokretanog modela Taycan Cross Turismo koji je u osnovici zasnovan na modelu Taycan, ali je dodatno podignut i adekvatno prilagođen da se odlično snalazi i na neasfaltiranim podlogama.

Za posljednja testiranja Cross Turisma pripremljene su dvije identične staze, jedna u Finskoj, druga u Ujedinjenim arapskim emiratima. Porscheov električni crossover izložen je temperaturama od -32 do +45 stepeni Celzijusa, a videomaterijal ponajbolje pokazuje kako se Cross Turismo snašao u snijegu i pijesku.

Testni Taycan Turbo Cross Turismo čiji elektromotori kombinovano proizvode 680 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde i 250 km/h, na obje staze „zatvorio“ je više od 1.200 krugova i prešao više od 1.500 kilometara.

KOMENTARI