Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na nekim graničnim prelazima

HomeVijestiBiH

Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na nekim graničnim prelazima

Nove mjere na granici RH za hrvatske državljane iz BiH od 1. juna?

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, javlja Anadolu.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0