instant fap
NaslovnicaSanski Most

Pojačan rad ribočuvarske službe

Pojačan rad ribočuvarske službe

 

Obzirom da je ovih dana na rijeci Sani i njenim pritokama primjetan veliki broj ribara da love bez ribolovne dozvole, sansko ribolovno Društvo će narednih dana  protiv nesavjesnih ribolovaca podnositi zakonom propisane mjere. Naime, još veliki broj članova ovoga društva nije izmirilo svoje obaveze za tekuću godinu, a i dalje se viđaju da ribare na rijeci Sani i njenim pritokama. Kako nam je rekao ribočuvar Emsud Čelić,  prema ovim ribolovcima do sada se imalo razumjevanja, te su ih samo usmeno opominjali.

No, obzirom da opomene nisu dale željene efekte, te da veliki broj  ribara ne posjeduje ribolovnu dozvolu što je zakonska obaveza,  u narednom periodu će se sprovoditi rigoroznije mjere. Kazne se kreću od 150 do 500 maraka u zavisnosti od prekršaja. Čelić naglašava,  da će se tokom prvomajskih praznika, te narednog vikenda znatno pojačati rad ribočuvarske službe. On naglašava, da će se prema svim ribarima koji ne budu posjedovali godišnju, mjesečnu ili dnevnu ribolovnu dozvolu izdatu od Društva sportskih  ribolovaca „Sana“, a budu viđeni da ribare, podnositi prijave nadležnom Sudu.

Također,  danas je sunčano vrijeme za prvomajski praznik izmamilo veliki broj građana da borave u prirodi. Obale rijeke Sane i njenih pritoka su pune izletnika, a isto se očekuje i narednih dana. No, problem je što mnogi od njih još nemaju izgrađenu ekološku svijest, te iza sebe ostavljaju ogromne količine smeća. Ribočuvar Čelić ističe, da će i prema  onim nesavjesnim građanima koji budu zagađivali našu prirodnu okolinu sansko ribolovno društvo poduzimati zakonom propisane mjere.

KOMENTARI