instant fap
NaslovnicaSanski Most

Položen kamen temeljac za džamiju u Kijevu

Položen kamen temeljac za džamiju u Kijevu

U selu Kijevo svečano  je položen kamen temeljac za obnovu mjesne džamije. Ovaj vjerski objekat u proteklom ratu je u dobroj mjeri devastiran, a potom je tek djelimično saniran i u takvom stanju služio je vjerskim potrebama mještana. Međutim, na samom objektu vremenom su se pojavila fizička oštećenja, pa se ukazala potreba za izgradnjom potpuno nove zgrade.

Kamen temeljac danas su zajednički postavili ministar finansija u Vladi USK, Sanel Mahić i najstariji džematlija u selu Tomina, Atif Osmančević. Prema riječima mjesnog imama Senada ef. Šekića, izgradnja džamije biće finansirana sredstvima samih mještana. Prema riječima mještanina Atifa Osmančevića, za džematlije Tomine ovo je bio veoma značajan dan. Ministar finansija u Vladi USK, Sanel Mahić, istakao je zadovoljstvo što mu je pripala čast da svečano položi kamen temeljac za izgradnju buduće mjesne džamije u selu Kijevo.

U ovome trenutku u građevinskom odboru za izgradnju džamije nisu mogli sa sigurnošću precizirati kada bi radovi mogli biti okončani. Učešće u ponovnoj izgradnji ovog vjerskog objekta uzeće i džematlije Kijevo kroz dobrovoljni rad i na druge načine, a pomoć se očekuje i od drugih ustanova i institucija.

KOMENTARI