instant fap

Ponos Krajine: Bišćanki Arijel Kurtagić dodijeljena nagrada „Ravnoprano-različiti“

Ponos Krajine: Bišćanki Arijel Kurtagić dodijeljena nagrada „Ravnoprano-različiti“

Organizacija amputiraca UDAS iz Republike Srpske prošle godine ustanovila je nagradu “Ravnoprano-različiti“ s ciljem promovisanja lideri i liderka s invaliditetom i podizanja svjesnosti o osobama s invaliditetom kao jednoj od najozbiljnije marginalizovanih skupina.

Jučer je uz prigodan poklon nagrada „Ravnoprano-različiti“ dodijeljena Arijel Kurtagić, za doprinos u razvoju zajednice i stvaranju društva jednakih mogućnosti.

Ova mlada studentica Međunarodnih odnosa nije dopustila da je njen invaliditet omete u postizanju svakodnevnih i velikih uspjeha.

Pored studiranja Arijel je članica Evropskog pokreta mladih u BIH, bivša omladinska savjetnica britanskog ambasadora u BIH, volonter u brojnim udruženjima.

Sve je to odlučilo da baš ona ove godine dobije nagradu za lidere sa invaliditetom u BIH pod nazivom “Ravnopravno-različiti“. 

Priznanje “Ravnopravno-različiti” promovira lidere i liderke sa invaliditetom i podiže svjesnost o osobama sa invaliditetom kao jednoj od najozbiljnije marginalizovanih skupina čiji se talenti i potencijali nedovoljno koriste a doprinos u razvoju zajednice često ignoriše. Priznanje je prvi puta dodijeljeno2020. godine u okviru projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, koji je finansirala Evropska unija.

Organizacija amputiraca “UDAS” nastavlja sa dodjelom priznanja i nakon završetka pomenutog projekta, smatrajući ga dobrom praksom u promociji postignuća i doprinosa osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI