Porodica novinara koji je preminuo na utakmici u Kataru potvrdila uzrok njegove smrti

HomeSport

Porodica novinara koji je preminuo na utakmici u Kataru potvrdila uzrok njegove smrti

Ambasada Katara u Sarajevu obilježava Nacionalni dan Države Katar

Američki sportski novinar Grant Wahl (49) preminuo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru od posljedica srčanog problema, objavila je danas njegova porodica.

“Grant je imao rupturu krvnog suda koji vodi krv od srca. Njegova smrt je posljedica slabljenja zida arterije koja dovodi do aneurizme. Autopsija je izvršena u New Yorku i utvrdila je da je Wahl doživio katastrofalnu rupturu ascedentne (‘ulazne’) aorte, koja nosi oksigenisanu krv iz srca”, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Autopsija ujedno označava kraj špekulacijama o tome šta je dovelo do smrti novinara koji je u Americi bio jedan od najpoznatijih u svijetu tamošnjeg nogometa.

Širene su i lažne špekulacije o tome da je Wahlova smrt u vezi s vakcinacijom ili da ima veze s time što je kritikovao katarske vlasti zbog smrti migranata koji su radili na izgradnji stadiona.

Inače, Wahlova supruga je doktorica Celine Gounder koja je vodeći ljekar za infektivne bolesti, a posebno je postala poznata tokom pandemije koronavirusa jer je bila savjetnica tima američkog predsjednika Joea Bidena.

Supruga i ostali članovi porodice su posebno odbacili špekulacije o tome da je njegova smrt u vezi s vakcinama.

Nekoliko dana prije nego što je preminuo Wahl je osjećao teške posljedice prehlade, a na društvenim mrežama je pisao kako osjeća da mu se tijelo “slama” zbog toga što slabo spava.

Njegova supruga je istakla kako je utvrđeno da prehlada i drugi simptomi nisu imali veze s njegovom smrću, kao što je i njegov brat Eric Wahl povukao svoje tvrdnje da je novinar preminuo od posljedica krvnih ugrušaka te da je ubijen.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0