instant fap

Porodica Ramić obradovana prehrambenim paketom

Porodica Ramić obradovana prehrambenim paketom

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ iz Sanskog Mosta posjetili su porodicu Ramić Sejfe koja živi u naselju Naprelji udaljenom dvadesetak kilometara od S. Mosta. Porodica Ramić se nalazi u veoma teškom materijalnom stanju, tako da je realizirana posjeta bila s ciljem da im se olakša život u ovim zimskim danima.

Sejfo nas je zajedno sa petnaestogodišnjim sinom dočekao na prilazu svome domu, jer zbog snijega autom nismo mogli do njih. Ranije smo ugovorili ovu posjetu tako da ih nismo iznenadili sa uručenim paketom koji je sadržavao najosnovnije prehrambene artikle, ali smo ih njime veoma obradovali.

Njihov socijalno-materijalni položaj nam je poznat već nekoliko godina i naša organizacija se trudi da im s vremena na vrijeme, shodno raspoloživim kapacitetima, pomogne.

U porodici niko ne radi, nemaju zdravstveno osiguranje, niti financijsku pomoć od nadležnih vlasti, tako da im dodatni problem pričinjava nemogućnost liječenja i nabavke potrebnih lijekova.

Sejfina supruga je već nekoliko godina bolesna, imala je nekoliko operacija i nalazi se u teškom psihičkom i fizičkom stanju.

Prilikom ove posjete i susreta sa Sejfom primjetili smo da i on pati od ozbiljnih zdravstvenih problema, ali nam ih nije ni spomenuo, priviknut na surovost neimaštine i obzirom da je njemu i njegovoj familiji najveći prioritet hrana i kako se prehraniti tokom zime.

Sredstva za kupovinu namirnica za porodicu Ramić Sejfe obezbijedio je Humanitarni fond internet stranice www.nu-m.com kojeg vode vrijedni Bošnjaci nastanjeni u Švedskoj. Njima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo, a svoju zahvalnost donatorima je ispred svoje porodice uputio i Sejfo.

Rastali smo se sa nekim čudnim osjećajem tuge, ali i nade da će u našoj domovini biti manje potrebnih ili više mogućnosti da im se pomogne. Svejedno. Naša kolektivna humanost je na velikom ispitu.

KOMENTARI