instant fap

Porodici Delić potrebna pomoć

Porodici Delić potrebna pomoć

Našoj medijskoj kući, s pozivom za pomoć, obratila se Hamida Delić iz naselja Zdena. Njoj i njenom sinu, kako ističe, neophodna je pomoć za operacije i liječenje. Delićeva kaže kako je zbog povreda leđa, podvrgnuta operativnim zahvatima, ali da povreda nije u cijelosti zaliječena te da je došlo do komplilacija.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava, kaže kako nije mogla otići na zakazane pretrage u Bihać. Situacija se, dodaje, iskomplikovala nakon što je njen maloljetni sin imao pogoršano zdravstveno stanje, a liječnici su rekli kako mora na operaciju krajnika. Supružnici Halida i Hamdija Delić i njihova dva maloljetna sina, Amar i Amer žive u siromaštvu i bez stalnih izvora prihoda, u starim i neuslovnim prostorijama montažnog objekta koji je u prošlosti služio kao društveni dom u naselju Zdena, nadomak Sanskog Mosta.

Nemaju stalno zaposlenje i u svakodnevnoj su borbi za preživljavanje, pokušavajući obezbjediti kakvu takvu budućnost za svoje sinove. Hamdija je inače demobilisani borac, već dugo godina je bez stalnog zaposlenja i zarađuje obavljajući teške fizičke poslove za skromne nadnice. Halida preko muža ima zdravstveno osiguranje, ali liječenje iziskuje kupovinu lijekova i niz drugih troškova koje porodica nije u stanju da podmiri. Delići kažu kako su očajni što svojoj djeci ne mogu priuštiti pristojan život niti ono što normalno uživaju njihovi vršnjaci.

Inače, život ove porodice već dugo se odvija u sjeni tragedije koja ih je zadesila prije pet godina, kada se njihov najstariji sin, Armin, tragično utopio u rijeci Blihi spasavajući najboljeg druga, koji je također tom prilikom smrtno stradao.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih posjetiti u objektu Društvenog doma u Zdeni ili više informacija dobiti na telefon: 061-546-697.

KOMENTARI