instant fap

Posjeta masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora

Posjeta masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora

Ovom prilikom Vas želimo obavijestiti, a i pozvati da zajedno posjetimo masovnu grobnicu Tomašica kod Prijedora, kao jednu od najvećih masovnih stratišta nedužno ubijenih.

Na ovaj način želimo čuvanjem sjećanje otrgnuti od zaborava ovakva i slična mjesta stradanja nedužnih, te zagovaranjem izgradnje memorijalnog centra za ove ubijene svake godine iznova podsjećati da se ovo više nikad i nikome ne desi.

Polazak iz Sanskog Mosta je 21.11.2013.g. u 10 00 sati, a protokolarni dio skupa na pomenutoj masovnoj grobnici će se desiti u 12 i 30 h istog dana. Inicijativu za organizaciju ovog skupa je pokrenulo kantonalno udruženje civilnih žrtava rata i porodica sa djecom USK-a, Koordinacioni odbor kantonalnih invalidnih udruženja i saveza USK-a, Međžlis Islamske zajednice Sanski Most, Savez logoraša BiH, Udruženje –Pokret «Majke enklava Srebrenica i Žepa, Mreža nevladinih organizacija (AKOS MOST, ATIS,DIRHEM i EXIT MEDIA), Udruženje DŽB Brekovica te ostalih organizacija i udruženja civillnog društva

KOMENTARI