instant fap

Posjeta ministra unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona Šefik Smlatić i policijski komesar Marjan Šimić posjetili su Policijsku upravu Sanski Most.

U razgovoru sa načelnikom Uprave Feridom Pijalićem i predstavnicima Federalne uprave policije razgovarano je o stanju u Sanskom Mostu s akcentom na rasvjetljavanje ubistva Amine Šabanagić. Osam godina star slučaj ubistva 21-godišnje Amine Šabanagić u Sanskom Mostu ovih dana aktualniji je nego ranijih godina tokom kojih je istraga tapkala u mjestu ili slijedila neke lažne tragove.U aprilu mjesecu formiran je tim koji radi na rasvjetljavanju ovog slučaja na čijem je čelu Mirko Kuplješaković, jedan od načelnika Federalne uprave policije.Ovom prilikom kantonalni ministar unutrašnjih poslova Šefik Smlatić naglasio je da očekuje da se svaki policajac stavi na raspolaganje timu 24 sata kako bi slučaj napokon dobio epilog.

Na sastanku se govorilo i o opremljenosti Policijske uprave kao i brojnim drugim pitanjima. Obzirom da je sistem radarske kontrole započet upravo u Sanskom Mostu ovom prilikom prezentirani su pozitivni pomaci u saobraćaju. Osim novčanog efekta smanjen je i broj prekršaja. Naime, za samo tri mjeseca na ime prekomjerne brzine naplaćeno je 3 miliona KM.

Ferid Pijalić načelnik PU Sanski Most zadovoljan je radom Policijske uprave. Kako je ovom prilikom rekao u zadnju godinu dana učinjeno je mnogo više na poboljšanju rada policije nego svih prethodnih godina. Ovom prilikom ministar Smlatić je najavio brojne aktivnosti na daljnjem poboljšanju rada policije. Između ostalog namjera je u narednom periodu kupiti 10 motora za potrebe saobraćajne policije i dalje raditi na suzbijanju korupcije , te riješiti pitanje beneficiranog staža. N asastanku je pohvaljena saradnja sa Federalnom upravom policije, te nižim nivoima. Nakon Sanskog Mosta ministar je najavio posjetu i drugim Policijskim upravama kako bi saradnja bila na još višem nivou.

KOMENTARI