instant fap
NaslovnicaSanski Most

Posjeta novih ministara Sanskom Mostu

Posjeta novih ministara Sanskom Mostu

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, primio je danas u svome kabinetu ministra za privredu u Vladi USK, Redžu Kurbegovića te kantonalnu ministricu finansija, Azeminu Helić. Razgovaralo se o zajedničkoj saradnji u budućem periodu. Ovo je prva radna posjeta kantonalnih ministara općini Sanski Most nakon nedavnih kadrovskih promjena u Vladi Unsko sanskog kantona.

 

Razgovoralo se o budućoj sardanji općinskih i kantonalnih vlasti, a ministar za privredu, Redžo Kurbegović, predstavio je općinskom načelniku i njegovim saradnicima projekte kantonalne vlade vezane za dodjelu novčanih stimulacija privrednim subjektima na području Unsko sanskog kantona. Ministrica finansija u Vladi USK, Azemina Helić, govorila je o finansijskom stanju u kojem se trenutno nalazi Unsko sanski kanton istakavši kako je ono vrlo teško.

 

Također, govorila je  i o realizaciji planiranih finansijskih isplata za općinu Sanski Most. Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić i njegovi saradnici, u razgovoru s kantonalnim ministrima dotakli su se nekoliko važnih tema koje se tiču sanske općine. Jedno od pitanja u kojem se razgovaralo na danas održanom sastanku bilo je vezano za javne prihode od koncesije i za njihovu izuzetno slabu naplatu.

 

Načelnik Avdagić je istakao kako će lokalne vlasti najozbiljnije razmotriti povlačenje saglasnosti za dodjelu koncesija onim privrednim subjektima koji ne izvršavaju svoje zakonske obaveze i ne izmiruju finansijske obaveze na ime korištenja prirodnih bogatstava. Također, u ragovoru je dotaknuta i tema industrijskih zona i podrške njihovom daljem razvitku.