instant fap

Poticaj za realizaciju proljetne sjetve

Poticaj za realizaciju proljetne sjetve

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Savez lokalnih udruženja poljoprivrednika Općine Sanski Most zatražio je od svih nivoa vlasti isplatu zaostalih dugovanja vezanih za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Prema riječima predsjednika SLUP-a, Huseina Selimovića, održavanjem vanredne sjednice data je puna podrška poljoprivrednicima koji su danas protestvovali ispred zgrade Vlade FBiH. „Poljoprivrednicima su obećana sredstva potrebna sada, kako bi se iskoristilo nekoliko narednih sedmica koliko će trajati jesenja sjetva. Ukoliko se dugovanja ne izmire, brojni poljoprivredni proizvođači neće biti u stanju da realiziraju sjetvu.“, rekao je Selimović.

On je dodao kako su poljoprivrednici danas u vrlo teškoj situaciji te istakao kako očekuju realizaciju obećanih isplata u narednih desetak dana. U protivnom, kako je rekao Selimović, biće prinuđeni da organiziraju proteste poljoprivrednih proizvođača. Komentarišući nedavno formiranje revolving fonda , koji je osnovan u saradnji s lokalnim vlastima, Selimović je istakao kako će on imati veliki značaj za agrarnu proizvodnju. Istovremeno, on je izrazio nadu kako će i ostali planirani projekti u saradnji s općinskim vlastima biti uspješno realizirani.autor:radiosana

KOMENTARI