instant fap

“Potonule lađe” bivšeg direktora Merhameta

“Potonule lađe” bivšeg direktora Merhameta

Predizborna najava Predsjednika izbornog štaba koalicije PoMAK – A SDA – zajedno Rifeta Hozanovića kako „koalicija zajedno ima sve preduvjete da dobije najveći broj glasova“, nije se ostvarila. Na listama za sve nivoe vlasi SDA je ostvarila nadmoćnu prednost nad ovom interesnom i jednokratnom koalicijom. Hozanović se ovih dana „satra“ objašnjavajući kako sa disidentskim otpadnicima Šepićem, Kukićem, Konakovićem i sličnim političkim cirkusantima formira Vlade širom Federacije i BiH. Uglavnom, sve ponovo protiv SDA. Svjesni su i on i Ogrešević da ako se ne nakače na kakvu budžetsku infuziju, da će uskoro Cazin kao jedna od najzaduženijih općina Federacije BiH krenuti u financijski a možda i politički sunovrat. Činjenica da su na nivou Federacije BiH jedva prešli izborni prag njih plaho ne sekira.

Prema preliminarnim rezultatima u Federaciji BiH, Kukićeva PDA je osvojila 3,85 %, Šepićev NB 3,54 %, Hozanova A SDA 2,76 % te Konakovićeva NP 2,37 %. Očito je liderima ovih strančica nejasno i samima kako stoje i kakav su izborni debakl doživjeli.

Na isti način kako su od Dodika i Čovića dobili mjesta u biračkim odborima, sada se nadaju kako će ih ovaj antibosanski dvojac i u vlast uvući…. Njima vlast zapravo znači spas… A nakon otpočetog razlaza sa PoMAK-om i kvartetom gubitničkih načelnika, neće se dugo čekati i konačan raspad A SDA. Činjenica da je više od trećine A SDA-ovaca odbilo podržati Bećirevića najbolje svjedoči da ovu stranku očekuju teški tektonski poremećaji. A i predmeti koji su se zadržavali u istražiteljskim ladicama protiv Hozanovića i Lipovače pokrenuti su već 8. oktobra

KOMENTARI