Potpisani novi ugovori o asfaltiranju lokalnih puteva

Potpisani novi ugovori o asfaltiranju lokalnih puteva

Danas je obavljeno potpisivanje dva nova ugovora o asfaltiranju lokalnih puteva u Mjesnoj zajednici Kijevo, zaselak Arifovići, te u Mjesnoj zajednici Hrustovo, dionica puta koji prolazi kroz zaselak Seferovići.

Ugovori su potpisani u prisustvu predstavnika Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, kao implementatora projekta, te predstavnika mještana i izvođača radova. Vrijednost ugovorenih radova za asfaltiranje puta u Mjesnoj zajednici Kijevo iznosi 25. 155 konvertibilnih maraka, dužina puta je 207 metara.

Drugim ugovorom predviđeno je asfaltiranje lokalnog puta na području Hrustova, tačnije u zaseoku Seferovići. Vrijednost radova iznosi 54. 920 maraka, planirana dužina asfaltiranog puta je 600 metara.

Oba projekta se finansiraju zajedničkim sredstvima mještana i općine, u omjeru 50 % mještani 50 % općina, a izvođač radova je firma „Divel“ iz Sanskog Mosta. Kako je istaknuto nakon potpusivanja ugovora, uskoro će izvođač biti uveden u radove, te se veoma brzo može očekivati završetak svih planiranih poslova.

Inače, trenutno se na području općine Sanski Most realizuje više značajnih projekata na rekonstrukiji i proširenju infrastrukturne mreže, a riječ je o projektima koji se nalaze u ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

KOMENTARI