instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Povratak sanskog ribolova

Povratak sanskog ribolova

Dozvole za novu ribolovnu sezonu sanski ribolovci mogu kupovati već od narednog ponedjeljka (11.01.2016.) u prostorijama DSR „Sana“ koje se nalaze u zgradi Lovačkog doma, a prema riječima predsjednika ovog društva, Fikreta Kurtovića, njihova cijena je ista kao i prethodne godine.

„Jedino posjedovanje ribolovne dozvole omogućava legalno ribarenje. Zamolio bih ribolovce da kupe dozvolu, čime će omogućiti bolje poslovanje našeg društva u narednom periodu, ali i svoju regularnost u ribolovu.“, istakao je Kurtović.

Prema njegovim riječima, protekla godina je bila veoma teška za DSR „Sana“, prije svega zbog nagomilanih dugovanja za koncesiona prava prema Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK. „Dugo godina naknade za koncesije bile izuzetno visoke, što je opteretilo naš rad, a poznato je da naše društvo gazduje sa dva ribolovna područja. U međuvremenu, izborili smo se da se one značajno umanje.“. Kaže Kurtović.

Ističe kako je značajan dio duga koji je u prošloj godini iznosio 85 hiljada maraka u međuvremenu vraćen te da su izmirena sva dugovanja prema zaposlenicima.

On je istakao kako će se tokom ove godine pokušati vratiti preostali dio dugovanja kako bi se DSR „Sana“ u potpunosti finansijski stabilizovalo. „Želim odbaciti sve spekulacije o tome kako naše društvo navodno nelegalno radi, da ne postoji i slično.

Mi jedini gospodarimo riječnim vodotocima na području sanske općine, a o tome svjedoči i to što smo zadužili nove dozvole i markice od Ribolovačkog saveza FBiH za ovu kalendarsku godinu.“, rekao je Kurtović.

On je dodao kako su u protekloj godini uspjeli riješiti dvije tužbe protiv DSR „Sana“, a u finansijskoj konsolidaciji stanja pomogle su i lokalne vlasti. Prema njegovim riječima, ova godina trebala bi označiti potpunu stabilizaciju i finansijski oporavak sanskog ribolovačkog društva.

KOMENTARI