Poznati slovenački nogometaš Robert Pevec ubio suprugu Sabinu

HomeVijestiRegion

Poznati slovenački nogometaš Robert Pevec ubio suprugu Sabinu

Zločini koji su zaprepastili bh. javnost: U Sarajevu izricanje presuda za ubistva dvije bebe

Velika tragedija pogodila je Sloveniju! Prema pisanju medija Večer, nekadašnji nogometaš i mladi reprezentativac Slovenije Robert Pevec (38) brutalno je pretukao svoju suprugu, a ona je preminula od posljedica udaraca koje joj je zadao.

“Čovjek od 38 godina kojem je bio zabranjen prilazak ženi Sabini P. od 33 godine pojavio se na njenim vratima i pokušao je da izvrši ubistvo. Policajci koji su izašli na mjesto događaja i odmah su lišili slobode osumnjičenog, a povrijeđenoj osobi pokušali da pruže prvu pomoć. Ona je prebačena u bolnicu u Slovenj Gradecu”, navodi se u policijskom izvještaju napisanom kobne noći.

Nekadašnji mladi reprezentativac Slovenije odmah je uhapšen, a određen mu je pritvor od dva dana.

Za sada, ovo su nezvanične informacije, ali je slovenačka policija potvrdila da se u Dravogradu dogodilo ubistvo zbog kojeg su na teren morale da izlaze ljekarske ekipe i policija.

Sabina P. je preminula dan kasnije u bolničkoj postelji.

Prema navodima slovenačkih medija, nekadašnji nogometaš trenutno se nalazi u pritvoru koji traje 48 sati, a nakon toga će biti izveden pred istražnog sudiju.

Robert i njegova supruga Sabina bili su u braku od 2019. godine, a imaju i dvoje zajedničke djece. Prema izvještajima policije, sinovi su se nalazili u kući kada je počinjen veliki zločin.

Pevec je svojevremeno bio reprezentativac Slovenije do 17, 20 i 21 godine, a u karijeri je igrao u rodnoj zemlji i Austriji. Nastupao je za Dravograd, Blajburg i Ruden, a penzionisao se prije tri godine. Igrao je u veznom redu i svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata svoje generacije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0