instant fap

Pravo je vrijeme da Hajrović dokaže ljubav prema BiH!

Ukoliko Hajrović zaista želi igrati za BiH u budućnosti, onda je pravo vrijeme da pokaže ljubav prema zemlji u kojoj je rođen i to tako što će odbiti poziv Švicarske • N/FSBiH završava dokumente za Bičakčića i Hadžića.

Selektor nogometne selekcije Švicarske Ottmar Hitzfeld objavio je spisak kandidata za prijateljski meč protiv Tunisa, a među pozvanim igračima nalazi se i Izet Hajrović, nogometaš Grasshoppersa, koji je ove sezone u 13 ligaških utakmica postigao četiri pogotka.
Ucjene

Mnogobrojni bh. portali su odmah osuli paljbu po N/FSBiH ističući kako naš Savez sjedi skrštenih ruku dok nam, eto, Hitzfeld krade novog dragulja?! Malo ko se zapitao zapravo kakve su procedure da bi neko zaigrao za bh. tim, odnosno da li neko kvalitetom zaslužuje poziv u A selekciju.

Ne ulazeći u kvalitet Hajrovića, kojeg je Safet Sušić uživo posmatrao na jednoj od utakmica, kažimo kako nijedan igrač nema pravo ucjenjivati nekog selektora.

Riječi “Volim BiH, ali me Sušić ne zove”, ili “Ako me ne pozove Sušić, igraću za nekog drugog”, su čista ucjena, jer da postoji mogućnost, selektor naše zemlje bi u reprezentaciju pozvao neke od igrača koji se pominju kroz medije kao potencijalni reprezentativci naše zemlje.

Izet Hajrović jeste potencijalni reprezentativac, ali da bi obukao dres BiH mora dobiti dokumente. Nedavno je izjavio kako ima pasoš i državljanstvo BiH, ali da ne zna šta je sa njegovim dokumentima oko promjene sportskog državljanstva, kao i to da ne zna koliko bi trajala procedura da se sve to završi?!

Ipak, ukoliko Hajrović zaista želi igrati za BiH u budućnosti, onda je pravo vrijeme da pokaže ljubav prema zemlji u kojoj je rođen i to tako što će odbiti poziv Švicarske, s tim što treba naglasiti kako je već najavio da to neće uraditi:

“Jako mi je drago zbog poziva. To me svakako ispunjava. Nadam se da ću igrati protiv Tunisa i da ću iskoristiti svoju priliku”, kazao je Hajrović za švicarske medije.

Primjeri Begovića i Pjanića

Za razliku od njega, Anel Hadžić i Ermin Bičakčić već su pokrenuli proceduru promjene sportskog državljanstva i u budućnosti će, ukoliko Safet Sušić, bude računao na njih, zaigrati za BiH, a svi ostali, koji navodno vole našu zemlju, trebali bi sami zatražiti promjenu državljanstva, a u dobijanju potrebnih dokumenata pomoći će im N/FSBiH, baš kao što pomaže trenutno Hadžić i Bičakčiću, odnosno kao što je pomogao Medunjaninu, Begoviću i Pjaniću, koji su bili u sličnim situacijama.

KOMENTARI