instant fap

Predstavljamo Volkswagen T-Cross: Nastavak terenske ofanzive

Predstavljamo Volkswagen T-Cross: Nastavak terenske ofanzive

Volkswagen nastavlja svoju terensku ofanzivu, koja je krenula 2016. godine dolaskom novog Tiguana. Uslijedio je Tiguan Allspace sa sedam sjedišta i manji T-Roc. Stiglo je još modela, neki do njih samo za određena tržišta, ali ofanziva ne jenjava.

Njemački proizvođač predstavio je T-Cross, koji stoji na platformi MQB, odnosno na platformi modela Polo i sestrinskog Seat Arona. T-Cross je dug 4.110 mm, a visok 1.558 mm, a to znači da je i duži i viši od Pola.

 Atraktivna maska

Prednjim dijelom dominira velika i atraktivna maska hladnjaka, koja podsjeća na onu na modelu T-Roc. Njegov SUV izgled ističu i plastične obloge na blatobranima, pragovima i branicima. Zadnjim dijelom dominiraju atraktivna LED svjetla.

Kabina je preuzeta od modela Polo, ali je prostranija i praktičnija. Armaturna tabla podsjeća na onu iz Pola, ali je modificirana u skladu s najnovijim trendovima u segmentu crossovera.

Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je i inovativno digitaliziran. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit, koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja putem ekrana od 8 inča osjetljivog na dodir, a tu je i posljednja generacija aktivnog info-displeja (Active Infro Display).

Zaštita putnika

Pozitivno je što su brojni sistemi za pomoć pri vožnji dio standardne opreme. Urađeno je dosta toga na zaštiti putnika, sigurnosti i udobnosti u vožnji. Tu je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pješaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uvjetima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist), kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju s integriranim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert).

Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

Ponuda motora

Novi T-Cross nudi izbor od dvije vrste motora – dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 70 kW/95 KS ili 85 kW/115 KS.

KOMENTARI