Premijera filma “Operacija Sana 95”

HomeUncategorized

Premijera filma “Operacija Sana 95”

Godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBiH: Slavna historija Sile nebeske

U Sanskom mostu će 10. oktobra 2015. premijerno biti prikazan novi dokumentarni film Avde Huseinovića “Operacija SANA ‘95” – Nedovršena pobjeda, i to u sklopu obilježavanja dana oslobađanja grada Sanski Most.

Film, kao i svaki drugi koji je radio Avdo Huseinović, ima za cilj očuvati sjećanje na hrabru i herojsku obranu Republike Bosne i Hercegovine jer obiluje autentičnim snimcima iz tog perioda. Među oslobođenim gradovima u toku ove operacije je i Sanski Most, grad heroja, zlatnih ljiljana i gazija, zbog čega će se premijera i održati u ovom gradu.

Avdo Huseinović nastavlja sa svojim radom koji ima izuzetnu važnost za nas građane, i nadamo se da nikada neće prestati jer mnoge priče se još moraju ispričati. Ovaj će film, ipak, biti različit od dosadašnjih jer ne nudi samo tugu i bol, nego i radost i slavlje, jer prikazuje pobjedu nad agresorima koji su se tada nadvili nad Bosnom.Operacija-Sana-1995

Zahvaljujemo se Avdi Huseinoviću i svim saradnicima na ovom filmu, te mu obećavamo dolazak na premijeru u Sanski Most. Kao i Avdo, AntiDayton pokret uvijek napominje da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su svoje živote dali za našu slobodu i zemlju. Ne smiju biti zaboravljeni ni oni koji su svoje zdravlje, mladost i tijela stavili na raspolaganje svojoj državi kako bi ona opstala, živjela i preživjela.

Neka je vječni rahmet i mir svim šehidima i braniocima koji su ostali vjerni svojoj zemlji Bosni!

U 18 sati u prostoru gradskog Kina biće upriličena promocija monografije “Laste”, nakon čega će premijerno biti prikazan dokumentarni film “Sana 95 – nedovršena pobjeda”, autora Avde Huseinovića.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0