instant fap

Preminuo vatrogasac: Prije 4 mjeseca stradala mu trudna supruga, sin ostao sam

Preminuo vatrogasac: Prije 4 mjeseca stradala mu trudna supruga, sin ostao sam

Vatrogasci Klis (iz istoimene općine u Hrvatskoj) objavili su na svom profilu na društvenim mrežama obavijest da je preminuo njihov dugogodišnji član Ante Boban.

Četiri mjeseca se borio za život otkako je 26. februara prijepodne u požaru u porodičnoj kući u Prugovu (naselje u hrvatskoj općini Klis) pretrpio opekline na 50 posto tijela.

O požaru su tada izvještavali svi veći mediji u Hrvatskoj zato što je sedam dana poslije od opeklina 3. čak i 4. stepena na čak 90 posto tijela umrla 33-godišnja Sanja Boban, njegova supruga koja je usto bila i trudna, a njihov 3,5-godišnji sinčić jedini je spašen nepovrijeđen.

O požaru je javnost obavijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska neopširnom informacijom s obzirom na to da u tom trenutku i narednih nekoliko dana niko nije izgubio život. Utvrđeno je da je požar izbio tako što je eksplodirala peć na lož ulje.

Ali, nakon smrti supruge i teško povrijeđenog supruga, te uz malog dječaka koji je ostao na skrb baki i djedu, sredinom marta aktivirala se akcijom pomoći Udruženje Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice.

Tada je javnost saznala za prave razmjere tragedije. Antu Bobana medicinske službe prevezle su u KB Sestara milosrdnica u Zagrebu zbog transplantacije kože i prognoze za njegovo izlječenje, odnosno da će mu spasiti život, bile su “neizvjesne”.

Vatrogasci iz Klisa danas su se od svog kolege oprostili zahvalivši mu na prijateljstvu, doprinosu i druželjubivosti po kojima će ga, pišu, zauvijek imati u srcima, piše RTL

Oproštaj od Ante Bobana - undefined

KOMENTARI