instant fap

Preselio je na Ahiret naš “Šime”

Preselio je na Ahiret naš “Šime”

U jučerašnjem danu je Gospodar svjetova pozvao Besimovu dušu u svijet za koji je u Kur'anu rekao da je bolji i vječan je. Allahova odredba je neodložna.

U cvijetu svoje mladosti rahmetli Besim je stao na branik Domovine i svoj patriotizam dokazao na djelu.
Nažalost, nakon završenog rata, život ga nije mazio i rhm. Besim – “Šine” je živio sa svojim bratom tihim i povučenim životom. 

ISLAMSKA ZAJEDNICA U POTPUNOSTI SNOSI TROŠKOVE DŽENAZE I UKOPA

Znajući da je bez stalnih primanja i narušenog zdravlja, Medžlis Sanski Most je putem svog socijalnog fonda “Berićet” u proteklim godinama često bio oslonac i podrška rhm. Besimu i njegovom bratu. 

Naša praksa je da pomoć najboljim sinovima Domovine – demobilisanim borcima, ne objavljujemo javno sa njihovim imenima i fotografijama (osim ako to neko želi), smatrajući svaki naš vid pomoći i podrške našim vidom zahvalnosti njima za sve što su učinili kada je bilo najteže. 

Nažalost, za posljednje zdravstvene probleme rhm. Besima nismo znali i vijest o njegovoj smrti sve nas je rastužila. Odmah po saznanju o Besimovoj smrti, rukovodstvo Medžlisa je sa predsj. džematskog odbora Hamzibegovog džemata i direktorom “Hajrata” dogovorilo plan pomoći ožalošćenoj porodici. 

Zahvaljujući dobroj volji i razumijevanju sveukupne situacije, drago nam je da možemo objaviti da će sve troškove oko dženaze i ukopa (pokopna oprema, prevoz merhuma iz KB Bihać, obaveze prema džematu, ukopno mjesto) ravnomjerno podnijeti Medžlis Sanski Most (SF “Berićet”), Hamzibegov džemat i doo “Hajrat”. 

Ožalošćenoj porodici iskazujemo saučešće riječima “Svi smo Allahovi i svi Mu se vraćamo, moleći Allaha da im podari sabura, a duši Besimovoj da mjesto boravka učini ljepšim, rahatnijim i pravednijim od mjesta koje ostavlja.

KOMENTARI