instant fap

Pretučena urednica portala Tačno.net Štefica Galić

Nakon što je prije nekoliko dana u Ljubuško prikazan dokumentarni film o Neđi Galiću, čovjeka koji se 1993. godine glasno usprotivio progonima i nepravdi činjenoj pripadnicima drugih nacionalnih grupa u Ljubuškom, sinoć je pretučena Štefica Galić, njegova supruga, prenosi portal Tačno.net.

Neđo i Štefica GalićVečeras su u Ljubuškom fašisti pretukli Šteficu Galić suprugu pokojnog Neđe Galića i našu glavnu urednicu, piše portal.

Linč na Šteficu Galić, počeo je u petak, pozivom “na akaciju” preko lokalnog portala. Nakon što je film prikazan, uslijedile su brojne prijetnje likvidacijom  Štefici Galić, autorici filma Svetlani Broz, kao i ljudima koji su u filmu svjedočili  o etničkom čišćenju u Ljubuškom 1993.godine.

Nedjeljko Galić posthumno je proglašavan „izrodom“, „špijunom“, „okupatorskim suradnikom“ i „komunjarom“, a Štefica Galić izložena je psovkama, izrazima prezira i prijetnjama smrću, piše Tačno.net.

Galićevoj je nakon tolikih prijetnji i mnogobrojnih poziva kako piše portal “obrani ove hrvatske grude”, sinoć priređena “sačkuša”, gde je brutalno pretučena.

Uposlenici ovog portala su nakon ovog događaja, ponovo obećali da će i dalje ostati na časnom putu antifašizma zajedno sa njihovom urednicom Šteficom Galić.

KOMENTARI