instant fap
NaslovnicaSport

Priča o mladiću koji inspirira mnoge: Gluh je, ne čuje suce ni publiku, ali grabi prema teniskom vrhu

Priča o mladiću koji inspirira mnoge: Gluh je, ne čuje suce ni publiku, ali grabi prema teniskom vrhu

DUCK HEE LEE mladić je koji inspirira mnoge. Ni gluhoća ga ne sprječava na putu da postane veliki tenisač.
Lee, 17-godišnji južnokorejski tenisač, gluh je od rođenja, te ne čuje ni lopticu, ni suce, ni publiku, no unatoč tome ostvaruje sjajne rezultate. Ove sezone osvojio je nekoliko Futures titula i završio godinu na 230. mjestu ATP ljestvice.
Dive mu se Federer, Nadal, Đoković
Njegova neobična priča već je privukla pozornost najboljih tenisača svijeta – dive mu se Roger Federer i Rafael Nadal, a Novak Đoković ga je pozvao i da trenira s njim. Sa Đokovićem je trenirao ove godine na Wimbledonu, a još 2006. je dobio priliku trenirati sa svojim idolima Federerom i Nadalom kada su igrali egzibicijski meč u Seulu. S Nadalom je trening odradio 2013. godine, a legendarni Španjolac je tada rekao da nije mogao vjerovati kada je čuo da postoji gluhi tenisač.

“Možda drugi misle da mi je teško, ali ja nemam problema s tim. Oslanjam se na instinkt, pratim reakcije suparnika i suca”, kaže tenisač koji dolazi iz Jaechona.
“Gluhoća mi je poseban dar na terenu”
Gluhoću čak vidi kao svoju prednost.
“To je poseban dar kojeg drugi igrači nemaju. Ništa vas ne može omesti, ni publika ni suparnik.”
U Indoneziji su mu se rugali, a on im je uzvratio pobjedom protiv njihovog najboljeg tenisača
Kao najteži trenutak u dosadašnjoj karijeri izdvaja turnir u Indoneziji. Igrao je protiv Cristophera Rungkata, najboljeg tenisača Indonezije, a suci su, očekivano, pomagali domaćem igraču. Tamošnji navijači nisu znali za Leejev problem sa sluhom, koji je, zbog poteškoća s govorom, gestikulacijama pokušao objasniti sucu da je nezadovoljan suđenjem.
Počeli su mu se smijati, rugati i oponašati njegove pokrete ruku. Lee je pod ručnikom skrivao suze, vratio se na teren i u inat svima “pomeo” suparnika. sa 6:3, 6:1.
Sjajno “čita” igru
Za borbu s najboljima mora popraviti servis, posebno drugi, te igru na mreži. Velika prednost mu je maestralan retern, te sjajno čitanje igre. “Uvijek je znao gdje ću poslati loptu. Ne vjerujem da je nagađao, već mislim da mi je čitao misli”, požalio se Raungkat nakon prvog od dva poraza protiv Leeja.
Kada bi mogao čuti, što bi Lee volio čuti?
“Pljesak publike”, otkriva mladić koji ima jedan san – postati svjetski broj 1 poput Federera, Nadala ili Đokovića.
Možda neće čuti pljesak publike, ali će sigurno vidjeti oduševljenje navijača i ponosne svoje roditelje kako slave nakon sjajno odigranih poena, osvojenih mečeva i turnira.

index

KOMENTARI