Prijave za Marš Mira počele danas: Evo kako se možete prijaviti

HomeVijestiBiH

Prijave za Marš Mira počele danas: Evo kako se možete prijaviti

Idemo li i ove godine na ‘Marš Mira’ 2017?

“Marš mira” je memorijalna manifestacija koja se održava svake godine, u julu, povodom obilježavanja godišnjica genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija” u Srebrenici iz jula 1995. godine, a prijave su zvanično počele danas.

Cilj ove manifestacije jeste odavanje počasti bošnjačkim žrtvama genocida iz Srebrenice koje su na zvjerski način i masovnim likvidacijama ubijene u julu 1995. godine, prilikom okupacije i zauzimanja Srebrenice od strane vojske i policije RS i Republike Srbije.

“Prije svega, u ime pododbora za Marš Mira i želim se zahvaliti svim učesnicima Marša Mira i koji su ranijih godina dali svoje učešće u organizaciji i odali počast svim poginulim i preživjelim na tom putu spasa. Također, želim naglasiti da sam ponosan na ponašanje učesnika u ovoj manifestaciji kroz trodnevno pješačenje od Nezuka do Potočara, i time postali garant da se sve te patnje i golgote nikada ne smiju zaboraviti..

S naše strane, trudili smo se da vam omogućimo što bolje uslove za sve učesnike koliko su nam dozvoljavali naši resursi.

Prijave za Marš Mira 2022 zvanično počinju danas, 24.5.2022. godine.
Vaše prijave za učešće na na Maršu Mira 2022.godine možete izvršiti slanjem podataka na e-mail [email protected] ili putem FB stranice Marša Mira najkasnije do 1.7.2022.godine.

Pojedinci se registruju slanjem podataka (ime, prezime, grad, država), a grupe se registruju slanjem podataka od vođe grupe (ime, prezime, grad, država, kontakt telefon) i spisak članova grupe.

Zamolio bi sve učesnike na ovogodišnjem Maršu Mira da se ponašaju u skladu sa pravilima organizatora manifestacije kako bi sve prošlo u najboljem redu i miru”, navodi se u saopćenju Amira Kulaglića, predsjednika pododbora “Marš mira 2022”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0